Olimme Mikaelin kanssa perinteisellä viikonloppureissulla viime lauantaina. Se suuntautui tällä kertaa Espoon Ikean takana olevalle Kasavuorelle ja sen ympäristöön. Auringon säteiden valaiseman ohuen jääkerroksen peittoon verhotun rämeen koluttuamme läpi, kiipesimme katselemaan maisemia Kasavuoren huipulta.

Kun kuvat oli otettu ja paluubussi löytyi, alkoi matka kotiin. Kun bussi saapui Leppävaaran asemalle, oli ällistys sanoinkuvaamaton. Lauantaishoppailijat olivat kansoittan+0200 kaikki mahdolliset kulkutiet ja syykin paljastui pikkuhiljaa. Kaikki seurasivat ihmettelevin katsein Sellon katolle kiivennyttä poikaa, joka uhkasi hypätä alas. Paikalle tullut palokunta viritteli hyppypatjaa hyppääjän kohdalle ja samalla poliisimiestä nostettiin nosturilla poikaa kohti korkeuksiin suostuttelemaan järkivalintoihin.

Kaivoin luonnollisesti kameran esiin ja räpsäisin muutaman kuvan tapahtun+0300a ja lähdin kiireen vilkkaa kotiin katselemaan kuvasaalista. Selasin nettiä olisiko uutisesta kirjoitettu ja ennenkaikkea oliko ne kuvitettu. Totesin että useimmilla medioilla oli vain arkistokuvaa ja niinpä päädyin loppujen lopuksi soittamaan mtv3:lle kiinnostaisiko heitä kuvani. Kiinnostus ei ollut kovin suurta, koska kyseessä oli uutismaailmassa pieni juttu (lue uutinen), mutta hetken neuvoteltuaan he suostuivat ostamaan kuvani 50e:llä, mutta koska oli ensimmäinen kerta niin en tajunnut kysyä esimerkiksi sitä että voinko myydä samaa kuvaa myös muille. Helsingin Sanomille ja Ilta-Sanomille sitä oisi ehkä voinut vielä koettaa tarjota.

Nykyään kännykuvat valtaavat alaa. Useilla silminnäkijöillä oli kännykät pystyssä ja pääasiassa nettiuutisissakin on ollut vain kännykuvia.

Mielenkiintoinen kuvausreissu 🙂
3 tilaukseen 🙂

Teittekö muuten kuvasta minkäänlaista paperia vai sovitteko asiasta puhelimitse?