Huh. Parin viikon iltaisen ahertamisen jälkeen saatoin eilen painaa Tilaa-nappia ja lähettää ensimmäisen kuvakirjani ”painoon”.

Valitsin pikaisen vertailun jälkeen Ifolorin kirjan. Kirjan voi taittaa suoraan nettiselaimessa, mutta helpompi tapa on ladata omalle koneelle taitto-ohjelma, ja suunnitella kirja ihan rauhassa. Ohjelma on helppokäyttöinen, ja valmiita sivupohjia löytyy runsaasti. Kuvien sijoittelu käy yksinkertaisesti vetämällä jpg-kuva kuvapohjaan. Tekstiosia pääsee kirjoittamaan tuplaklikkaamalla tekstilaatikkoa. Kirjasintyypin, koon ja värin saa tietysti itse valita. Ohjelmasta löytyy expert-tila, jossa kuvien kokoja ja paikkaa voi muuttaa täysin vapaasti. Itse klikkasin tietysti expert-tilan heti käyttöön.

Vaikka työskentely on helppoa, huomaa että hyvännäköisen layoutin tekeminen ei olekaan niin yksinkertaista. Taitosta tulee helposti sekavaa tai monotonista, jos ei jaksa pohtia kokonaisuutta tarkemmin.

Kirjan laatu on vielä arvoitus. Hinta ei ollut mikään ihan halpa (kovakantinen 84-sivuinen kirja maksaa 54,95 EUR), joten hyvää laatuakin sopisi odottaa.

Minäkin kokeilin kuvakirjan tekoa. Tilauksen lähetin eilen 30.12. Käytin puolestani Tunnin Kuvan ilmaisohjelmaa. Mielenkiintoista nähdä, ovatko värit likimainkaan sellaisia kuin kuvittelen.