Osallistuin Soukka-seuran järjestämälle Luonnonkukkien päivän kävelylle sunnuntaina. Sateesta huolimatta retkelle osallistui melko monta kävelijää. Retki kesti yli kolme tuntia kaikkineen ja valokuvasato onnistui ihan mukavasti. Linkki blogikirjoitukseen, jonka retken innoittamana tein:

Luonnonkukkien päivän kävely | Uusi Suomi Vapaavuoro

 

Tänään on eletty kansainvälistä Luonnonkukkien päivää. Soukka-seura järjesti Luonnonkukkien päivän kävelyn. Kohdalle osui sateinen päivä, lähes koko päivän on pisaroinut enemmän tai vähemmän. Luonnollinen mukavuudenhalu tuli ylitettyä ja lähdettyä kameran kanssa matkaan. Vaikka olen asunut Espoonlahdessa pitkään, taas löytyi sellainen kolkka maastossa, missä ei ole tullut käytyä.

Sadetta uhmaavia kävelijöitä kokoontui lähtöpaikalle lähes kolmekymmentä. Teemana jo vuodesta 2006 järjestetyllä kävelyllä tänä vuonna oli luonnosta syötäväksi kelpaavat kasvit. Retken asiantuntija kertoi myös niistä kasveista, joita ei pidä syödä. Luonnossa on paljon kasveja ihmisten ja eläinten iloksi ja pelkän kauneuden vuoksi, mutta suuressa luonnonjärjestyksessä löytyy myös yllättävän paljon syötäväksi kelpaaviakin kasveja.

Kuvasin kasveja sen mukaan, miten ne onnistuivat kiinnittämään huomiotani. Blogikuviksi valitsin retken onnistuneimpia kasvikuvia sekä pari kuvaa kävelijöistä.

* * * *

Omia kommenttejani juttuun:

Retki oli oikein kiva ja onnistunut. Vettä tuli taivaalta ajoittain melko paljon ja vaatteet kastuivat sadetakista ja saappaista huolimatta. Onneksi lämpötila oli melko korkea, ettei palellut. Kävely kesti yli kolme tuntia yhteensä, joten päivän liikunta-annos tuli täytettyä reippaasti.

Luonnonkukat motivoivat liikkeelle, niiden kerronta luonnossa on runollista. Kullakin paikkakunnalla on omat kukkansa ja kukkavalikoimat vaihtuvat ja muuttuvat vuosien saatossa. Kukissa riittää aina mielenkiintoa.

Kameran kanssa kulkiessa aina saa jotakin napattua mukaansa. Niistä jää kivoja muistoja. Olen kuvannut luonnonkukkia jo vuodesta 2006 saakka.

 

Luonnonkukkien päivän kävely 14.6.2015 Kuva 1 Kuvaaja: Tarja Kaltiomaa

Luonnonkukkien päivän kävely 14.6.2015 Kuva 2 Kuvaaja: Tarja Kaltiomaa

Luonnonkukkien päivän kävely 14.6.2015 Kuva 3 Kuvaaja: Tarja Kaltiomaa

Luonnonkukkien päivän kävely 14.6.2015 Kuva 4 Kuvaaja: Tarja Kaltiomaa

Luonnonkukkien päivän kävely 14.6.2015 Kuva 5 Kuvaaja: Tarja Kaltiomaa

Luonnonkukkien päivän kävely 14.6.2015 Kuva 6 Kuvaaja: Tarja Kaltiomaa

Luonnonkukkien päivän kävely 14.6.2015 Kuva 7 Kuvaaja: Tarja Kaltiomaa

Luonnonkukkien päivän kävely 14.6.2015 Kuva 8 Kuvaaja: Tarja Kaltiomaa

Luonnonkukkien päivän kävely 14.6.2015 Kuva 9 Kuvaaja: Tarja Kaltiomaa

Luonnonkukkien päivän kävely 14.6.2015 Kuva 10 Kuvaaja: Tarja Kaltiomaa

Luonnonkukkien päivän kävely 14.6.2015 Kuva 11 Kuvaaja: Tarja Kaltiomaa

Teksti tuotu tähän alkuperäisestä blogikirjoituksesta ja kuvat omasta arkistostani 20.12.2020 TK