Helsingin kaupunginmuseo jatkaa Helsinki-aiheisten valokuvanäyttelyiden sarjaa. Nyt Hakasalmen huvilassa on esillä 27.2.2011 asti Simo ja Eeva Ristan valokuvia Helsingistä 1969-1979. Näyttely Asfalttia ja auringokukkia on myös nähtävissä omilla nettisivuillaan.
Ristat ovat kuvanneet aivan tavallista helsinkiläistä arkea kaduilta, pihoilta ja puistoista. Valokuvallisesti esillä ei ole mitään mullistavaa, mutta kaikille nostalgiannälkäisille on tarjolla mukavia hetkiä. Vaikka en helsinkiläinen olekaan, on mielenkiintoista nähdä kuinka Rautatientori oli pullollaan itään meneviä busseja, minkälaisia kauppoja keskustassa on ollut, ja minkälaista on ollut pääkaupunkilaisten muoti 70-luvun alussa. Museon yksi huone on sisustettu autenttiseen 70-luvun tyyliin, ja sieltä bongasin monta tuttua esinettä. Kuka muistaa vaikkapa Ufox-ilmankostuttimen?

Valokuvauksen harrastajalle mielenkiintoista oli myös nähdä Ristojen käyttämiä kameroita. (Leicaflexillä näyttivät kuvanneen). Näyttelyyn on vapaa pääsy, ja saatavilla on myös ilmainen ääniopastus, joka löytyy myös netistä