Tarkennetaan huolestuneille heti alkuun, että tässä kirjoituksessa on kyse Suomen Kuvalehden nettisivuista, ei tästä meidän sk.netistä.

Viimeisimmässä Suomen Kuvalehden numerossa 18/2008 oli juttu Serbiasta ja Kosovosta. Toimittaja Katri Merikallio ja kuvaaja Markus Pentikäinen matkasivat Serbian halki Kosovoon. Jutussa mainittiin, että lisää valokuvia löytyy SK-netistä. Siispä sinne.

Suomen Kuvalehden etusivulla jään ihmettelemään, missä kuvat ovat. Ahaa, linkki ”Kuvagalleriat” varmaan vie oikeaan paikkaan. Sieltä löytyykin galleria ”SK Kosovossa”.

Galleriaa katsellessa innostus kuitenkin laantuu pian: web-gallerian toteutus on aika kankea, ei kuvatekstejä, ei kuvaajan nimeä missään, ei mitään tietoa mistä ja koska kuvat on otettu. Kuvatkin vaikuttavat latteilta. (Myöhemmin löydän linkin galleriaan, ja selviää että kuvat ovat Petri Kaipiaisen ottamia.)

Hämmentyneenä palaan takaisin etusivulle, josta löytyy linkki lukemaani Kosovo-juttuun. Hetkinen, täältä löytyykin linkki juttuun liittyvään kuvakoosteeseen. Nyt toteutuskin on professionaalimpi (no, ainakin se on flash-galleria), ja kuvatkin säväyttävämpia. Näköjään Suomen Kuvalehti on käynyt Kosovossa usempaan otteeseen kuvaamassa.

Kaiken kaikkiaan SK:n nettisivuista jäi hieman sekava vaikutelma. Lehti on täyttä tavaraa, mutta nettisivut ovat selvästi jään+0200 lapsipuolen asemaan. Sääli että kuvagallerioita täytyy etsimällä etsiä. Mutta kun tarpeeksi kaivaa, löytyy sieltä muun muassa vastikään Aikakausmedian palkitseman Hannu Lindroosin kuvasarjoja. Koittakaapa löytää!