Soukan Kameroiden näyttelytoimintaa

Moni soukkalainen ja Soukassa kävijät muistavat Soukan Kamerat nimenomaan vitriinistä, joka sijaitsi K-Supermarkettia vastapäätä nuorisotilan seinällä. Kerhon pitkäaikainen jäsen Kari Heino on pitkään ylläpitänyt ajankohtaisia valokuvanäyttelyitä suuressa vitriinissä. Vitriinissä oli näyttelyitä yksittäisiltä kuvaajilta sekä aiheen mukaisesti useilta kuvaajilta. Myös kerhon ulkopuolisia valokuvaajia pääsi esille.

Nykyään näyttelytoiminta on pääasiassa yhteistyötä Soukan kirjaston, Soukan työväenopiston ja Soukan palvelutalon kanssa. Vuonna 2017 Soukan Kamerat järjesti kaksi valokuvanäyttelyä Suomi 100 Soukka 100 -tapahtuman yhteydessä. Kerhon puheenjohtajan Markku Ylilammin kuvia kerhon näyttelyissä on usein. Myös Ison Omenan Kohtaamo-tilassa on ollut kerhon järjestämä valokuvanäyttely FotoEspoo 2019.

Vuonna 2018 Soukan työväenopiston ikkunassa oli Kari Heinon näyttely ja sen jälkeen kesän ajan näyttely kolmelta kerhon naiskuvaajalta. Osallistujia olivat Kaarina Manninen, Rauni Kuha ja Tarja Kaltiomaa.

Tällä hetkellä Soukan kirjastossa on Kari Heinon näyttely ”Kuvat” 2.2.2019 – 16.3.2019.

 4.2.2019 TK

 

Vasemmalta Kaarina Manninen, Rauni Kuha ja Tarja Kaltiomaa

FotoEspoo 2019 näyttely Ison Omenan Kohtaamossa

Uutena valokuvien esittelypaikkana voidaan pitää myös internetiä. Soukan Kameroiden kerhotoiminnasta ja valokuvista kiinnostuneen kannattaa käydä myös kerhon Facebook-sivulla ja valita toiminto Kuvat, jossa on jo monen vuoden ajalta kerhon jäsenten valokuvia nähtävillä. Facebook osoite on https://www.facebook.com/soukankamerat/