Digikuvaus on hyvin joustava harrastus ja sen sisältö muodostuu kuvaajan mukaiseksi. Kerron hieman omia kokemuksiani digikuvauksesta. Kaiken runkona on hyvä yksityinen kuva-arkisto, josta kuvia on miellyttävää ja helppoa löytää. Itse käytän yksinkertaista tekniikkaa, jossa käyttöjärjestelmän Kuvat-kansioon luon kullekin valokuvauspäivälle tai kuvien latauspäivälle uuden kansion siten, että kansion nimeksi tulee vvvv_kk_pv_Ja_sitten_kuvausaihe. Näin kuvat pysyvät vuodesta toiseen järjestyksessä ja kuvia on mahdollista löytää pitkänkin ajan kuluttua. Kuvia näine kansioineen kannattaa kerätä ja varmistaa ulkoiselle kovalevylle tai jos kuvia ei ole kovin paljon, nykyisen laiseen muistitikkuun mahtuu kuvia paljon. Samat kuvat kannattaa tallettaa kotioloissakin useammalle tallennusvälineelle.

Kuvat valitaan kameran muistitikulta esim. ctl + c toiminnolla ja kohdistus viedään luodun kansion sisälle ja painetaan ctl v. Tämä on hyvin yksinkertainen toiminto, mutta muitakin kopiointitapoja on mahdollista käyttää. Käytän kuvien kopiointiin yksinkertaisia toimintoja, koska olen huomannut, että siten ajatukset paremmin pysyvät keskittyneenä kuvia käsitellessä.

Käytän kuvien käsittelyyn laptop-tietokonetta. Kyseisiä ohjeita voi luultavasti mukailla oman käytössä olevan laitteen mukaiseksi.

Soukan Kamerat ry:n jäsenet saavat ladata kuviaan kerhon Galleria-osion kansioihin. Salasanan voi pyytää sihteeriltä. Kuvia voi esitellä myös kevään ja syksyn kuvakilpailuissa ja kerhoillassa kannattaa kertoa omia toivomuksiaan kuvien esittämisen ja julkistamisen suhteen. Kun kuvia on kerhon sivulla, niitä on valokuvauksen harrastajana mukava esittää, missä vain liikkuukaan omalle lähipiirilleen.

Kerholla on myös oma Facebook-sivu, jonka osoite on https://www.facebook.com/soukankamerat Pyydä halutessasi kerhossa oikeudet tallettaa kuvia kerhon Facebook-sivulle.

Internetissä on laajoja mahdollisuuksia hyödyttää ottamiaan valokuvia. Omien blogipalstojen ja some-profiilien yhteydessä voi kuvan esittää osana esimerkiksi muuta harrastustoimintaansa. Kokosin tähän muutamia Facebookin ryhmiä, joissa voi valokuvia julkaista , kun on päässyt ryhmän jäseneksi (pyydä aluksi lupa ja käytäntötieto ryhmän ylläpitäjältä):

Espoo Kuvissa ja muistoissa

Espoolaiset valokuvaajat

Kivenlahden ystävät

Soukka-seura

Saunalahti – tapahtumat ja palvelut

Suur-Espoonlahti

Kuvia suomalaisesta luonnosta

Muitakin ryhmiä internetistä löytyy, voit lähettää niistä tiedon, jos haluat niitä luettelon jatkoksi.

19.5.2021 Blogijutun kirjoitti: Tarja Kaltiomaa, kerhon sihteeri

Kerhon Instagram-tili on myös kerholaisten käytössä ainakin toistaiseksi, kerhon johtokunta päättää tilin käytöstä jatkossa. Jäsenet voivat lähettää siihen kilpailukuviaan ja muita kuviaan sähköpostiosoitteella soukan.kamerat1@gmail.com

26.10.2021 TK

Luovuutta ihmisillä on joka tapauksessa, miksi et valjastaisi luovuusenergiaasi kerhotoimintaan? Tervetuloa kamerakerhon jäseneksi, Soukan Kamerat ry:n liittymislomake sivuston alussa. Kuva: Tarja Kaltiomaa