Olen kuvannut kevään mittaan työväenopiston projektia varten mustavalkoisia kuvia, jotka nyt pitäisi saada paperille.

Eikä mille tahansa paperille, vaan oikealle paksulle kartongille mustesuihkarilla tulostettuna, niin että musta on oikeasti mustaa!

Kävin jo innostuksissani ostamassa Interfotosta Hahnem¸hlen 308-grammaista Photo Rag -paperia, joka tuntui sopivalta käteen. Interfoto ei muuten myy kuin vähittäiskauppiaille, mutta Hahnem¸hlelle ei kuulemma oikein ole vähittäismyyjiä.

Seuraava ongelma oli mustesuihkarin löytäminen. Itsellä sellaista ei ole, eikä aiempaa kokemustakaan mustesuihkarilla tulostamisesta. Varasin Kameraseuran digityöpisteen kahdeksi tunniksi tarkoituksenani saada tulostettua seitsemän vedosta.

Osoittautui, että olin lievästi sanottuna optimistinen. Tunnin väkerryksen jälkeen olin saanut aikaiseksi yhden epäonnistuneen tulosteen! Toisen tunnin aikana sain sentään Photarin tulostamaan sellaisella asettelulla kuin halusin, mutta kuviin tuli silti ihmeellistä raitaa.

Nyt on haussa suunnitelma B. Ei kellään olisi tiedossa palvelua, jossa voisin omalle paperille tulostuttaa seitsemän A4-arkkia mustesuihkarilla…?