Vuoden toinen kerhoilta oli varattu ulkopuoliselle luennoitsijalle. Seppo Alanko esitteli Instagram-sovellusta, jota käytetään lähinnä älypuhelimissa.

Instagram-sovellus on yhteydessä Facebookiin, joten ohjelman käyttöönottovaiheessa sisäänkirjautumisessa tätä voidaan käyttää hyväksi, mutta Instagramia varten voidaan tehdä myös oma sisäänkirjautuminen.

Sovelluksen avulla voidaan ottaa kuvia kännykällä ja myös muokata kuvia.

Huomasimme luennon aikana, että Instagramilla valokuvausharrastusta voidaan tehdä hyvin monipuoliseksi. Kuvia voi kerätä oman profiilinsa yhteyteen, jossa muut käyttäjät voivat kuvia tykätä ja kommentoida. Kuvista kertyy persoonallisia kuvaajatyypille ominaisia kuvakertymiä. Kuvan käsittelyominaisuudet Instagramissa ovat hyvät, joten kuvista saa myös käsittelemällä ja rajauksilla persoonallisia ja mielenkiintoisia.

Seppo Alanko kertoi, että hän pyrkii kuvillaan kertomaan tarinan, kukin kuva kertoo oman tarinansa. Hän käyttää kuvissaan mustavalkopelkistystä ja värejä korostamaan kuvissa haluttuja kohtia. Instagram on myös yhteisöllinen ohjelma, jonka avulla harrastajat löytävät toisensa jopa maailmanlaajuisesti. Kuvien yhteyteen on mahdollista kirjoittaa lyhyt kuvaus ja kuvista voidaan keskustella kuvan yhteydessä.

Instagramia voi käyttää kuvien julkaisemiseen monipuolisesti. Kuvat voivat olla luontokuvia, harrastukseen liittyviä kuvia, maisemakuvia, henkilökuvia, selfieitä, kuvia lemmikeistä jne. Kun valitsee jonkin oman aihepiirin kuvilleen, kuvakokoelmasta tulee omaleimainen. Kuvia voidaan merkitä #merkillä, josta esimerkkinä black and white -merkintä #bnw, jonka merkinnän avulla sovellus löytää jopa satoja tuhansia mustavalkokuvia internetistä. #bnw-hakua (myös #baw) voi käyttää myös Google-hakuohjelman avulla.