Aika monella digikameralla on mahdollista automaattisesti lisätä kuvaan tieto paikasta, missä kuva on otettu. Tätä kutsutaan geotaggingiksi tai suomalaisittain geotäggäykseksi.

Sijaintitieto löytyy GPS-vastaanottimesta, joka voi olla rakennettu sisään kameraan tai erillinen vähän mokkulan näköinen laite. GPS löytyy myös uusimmista (ja kalleimmista) kännyköistä.

Kännykässä varsinkin sijaintitiedon löytymiseen saattaa mennä pitkäkin aika, jopa minuutteja. Seurauksena on se, että kuvat tulevat otettua ennenkuin GPS ehtii löytää sijainnin.

Kuvauspaikka on kuitenkin joskus kiva lisä kuvan tietoihin, varsinkin jos jakaa kuvia Flickrin tai Picasan kailtaisilla nettisivuilla; ne kun osaavat näyttää kartalta missä kuva on otettu.

Jos sijainti ei tallennu kuvaan ottohetkellä, voi sen lisätä kuvaan jälkeen päin. Ongelmana on homman hankaluus: kovin moneen kuvaan ei viitsi yksitellen lisätä tietoja.

Löysin netistä tähän hommaan hyvän apuohjelman: Geosetter. Vastaavia ohjelmia löytyy pilvin pimein, mutta tämä oli ainakin helppokäyttöinen ja ”geotägin” lisääminen onnistuu moneen kuvaan yhdellä kertaa.