Postilaatikosta tupsahti Kuvatkirjaksi-nimisen firman mainos. En ole aiemmin moisesta kuullut, lieneekö uusi yrittäjä markkinoilla? Kuviaan voi tehdä kirjaksi jo vaikka kuinka monessa paikassa, mutta Kuvatkirjaksi vaikutti ihan mielenkiintoiselta: tarjonta oli enemmän suunnattu vakavammalle harrastajalle kuin perusnäppäilijälle.

Kirjojen koon voi valita A6-A3 väliltä, ja ainakin tuotetietojen mukaan paperin pitäisi olla hyvälaatuista. Täytynee tehdä koetilaus ja katsoa millaista kuvanlaatua paino tekee.

Mikä ilahdutti erityisesti, oli mainoksen mukana tullut ohje, joka löytyy myös firman nettisivuilta. Siellä oli käyty läpi paitsi taitto-ohjelman käyttöä myös taiton yleisiä periaatteita: miten teksti ja kuvat kannattaa asetella, miten taustavärejä kannattaa käyttää, millaisia kirjasimia valita jne.

Kun tein viime vuonna ensimmäisen kuvakirjani Ifolorilla, huomasin että ohjelman käyttö sinänsä oli erittäin yksinkertaista mutta hyvän taiton aikaansaaminen olikin erittäin vaikeata.

Tiiviit ohj+0200 taitosta ovat siis tarpeen varsinkin vasta-alkajille.

Huomasin jo yhden buginkin Kuvatkirjaksi-taitto-ohjelmassa: kaikkia tietokoneeseen asennettuja fontteja ei saanut käyttöön vaikka ohjeessa nimenomaan näin sanottiin. Toivottavasti tämä saadaan korjattua pikaisesti.
Ârdilla on näköjään ensi käden tietoa Kuvatkirjaksi-tuotteista blogissaan. Lupaavalta vaikuttaa…