Nappasin kameran mukaan, kun menimme Hakasalmen huvilan Rasvaletti-valokuvanäyttelyä katsomaan. Näyttely kestää hyvin toisenkin katselukerran, joten suosittelen sitä kerholaisille, jotka nyt eivät päässeet mukaan. Näyttely kestää marraskuun loppuun. Matkalla Hakasalmen huvilalle kuvastin muutamalla näppäyksellä muuttuvaa helsinkiläistä maisemaa ja alueen arkkitehtuuria.

Blogikirjoitukseni ja muutama valokuva on osoitteessa:

http://tarjakaltiomaa.vapaavuoro.uusisuomi.fi/valokuvaus/178159-vanhoilla-paikoilla-uusia-maisemia

Kamerakerhossa tehtävänä oli tutustua Hakasalmen huvilalla tapahtuvaan Rasvaletti-näyttelyyn. Näyttely on avoinna vielä marraskuun loppuun.

 

Kameran nappasin mukaan. Lähdin matkaan ajoissa, jotta voin fiilistellä noissa helsinkiläisille ja espoolaisille tutuissa maisemissa ennen sovittua tapaamisajankohtaa. Kamera tavoitti yltäkylläisestä maisemasta monia maisemia, jotka olivat näppäilyn arvoisia.

 

Hakasalmen huvilan naapurustossa on viime vuosien aikana tapahtunut paljon, kun se sitä ennen pitkään oli Eduskuntatalon edustana pysähdyksissä tuoden meille kaupungilla liikkujille tuulahdusta menneistä ajoista. Muistan, että alueella oli vuoden 2000 tietämillä kukkaistutuksia, jolloin kaupunkilaiset saattoivat jättää tuolle menneisyydelle hyvästit.

 

Alue on nyt hyvin avara, mutta alkaa muotoutua arkkitehtooristen helmien tyyssijaksi. Rakennus joutuu ottamaan paikkansa ja Suomessa se on vaativa toimi. Ilmastomme vaatii rakennukselta paljon ja meiltä ihmisiltä saattaa välillä mennä pitkään ennen kuin hyväksymme uutta maisemaamme.

 

Mielestäni alueella, jota kuvasin, ihmiset on huomioitu hyvin. Alueelta löytyy lepopaikkoja ja kahviloita, monen moista viihtymistä ja virkistystä, joten siitä on kehittymässä kaupunkilaisille hieno julkinen tila, jossa voi viihtyä.

Kansalaistori vuonna 2014. Valokuva 1: Tarja Kaltiomaa

Kansalaistori vuonna 2014. Valokuva 2: Tarja Kaltiomaa

Kansalaistori vuonna 2014. Valokuva 3: Tarja Kaltiomaa

Kansalaistori vuonna 2014. Valokuva 4: Tarja Kaltiomaa

Kansalaistori vuonna 2014. Valokuva 5: Tarja Kaltiomaa

Kansalaistori vuonna 2014. Valokuva 6: Tarja Kaltiomaa

Teksti kirjoitettu 17.10.2014, kuvat päivitetty omista arkistoista 20.12.2020 TK