Photo Raw -lehti on päässyt vuoden ikään. Onnea!

Raw-lehden nimellä aloittanut julkaisu ilmoitti vuosi sitten olevansa valokuvajournalismin erikoislehti. Aika rohkea lupaus näillä raukoilla rajoilla. Nyt kun vuosi on mennyt, voidaan sanoa, että lehti on lunastanut lupauksensa – ja ehkä vähän enemmänkin.

Suomesta on puuttunut nimenomaan kuva(journalismi)ilmaisuun keskittynyt lehti. Kameraharrastajan lehtiä on ollut useampiakin, mutta kato on käynyt silläkin kentällä kun Pikseli yhdistyi taannoin Kamera-lehden kanssa. Kotimaisen lehden puutteessa on ollut turvautuminen amerikkalaiseen American Photo- ja ruotsalaiseen Foto-lehteen, joka onnistuu mainiosti palvelemaan sekä välineistöä että kuvausta harrastavia. Kamera-lehdestä en ole koskaan innostunut. Sekava sisältö (ja taitto) eivät ole vakuuttan+0200 tilaushinnan vertaa. Nyt Kamera-lehti kyllä tipahtaa postiluukusta, mutta Kameraseuran jäsenetuna.

Photo Raw -lehti on hieno esimerkki siitä millaista jälkeä kovalla työllä ja innostuksella saa aikaan: pienellä tekijäporukalla on saatu kasaan kansainvälistäkin vertailua kestävä lehti. Toivotetaan Photo Raw -lehdelle menestyksekästä jatkoa!