Olemme Soukan Kameroiden jäseninä tehneet viime vuonna yhteistyötä Tapiolan Kamerakerhon kanssa. Huomasin kivan blogiaiheen, kun Tapiolassa asuva Olli Ihamäki antaa haastattelun Helsingin Sanomille huolenaan Tapiolan lähiöalueen rapistuminen. Itse asun Kivenlahdessa, joka on tavallaan Tapiolan kanssa sisarkaupunkialue Asuntosäätiön omistushistorian kautta. Kannustan meitä ”kaupunkiomistajia” kameran käyttöön. Kamerasta on apua oman asuinalueen huolehdinnassa. Blogikirjoitus on Uusi Suomi -verkkolehdessä, johon johtaa oheinen linkki:

Kaupunkiomistus ja huolenpito:

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/tarjakaltiomaa/kaupunkiomistus-ja-huolenpito/

Kamerakerhoissa voi tehdä oman kaupungin hyväksi paljonkin.

Yhtenä yhteistyökuviona Soukan Kameroilla on myös Espoon kaupunginmuseon kanssa aloitettu työ Finna.fi-projektissa. KuvaKamut tallentaa kuvia Espoon alueelta säilytettäväksi myös tuleville sukupolville, mutta Finna-kantaa voi hyödyntää jo nyt. Onhan sinne kerätty paljon historiallista materiaalia ja valokuvia alueelta.

Finna-kantaan on helppo mennä linkin finna.fi  kautta. Siellä voi tehdä hakuja esimerkiksi kaupungin osan, lähiön, kadun tai tien nimellä. Valokuvia taitaa olla koko valokuvauksen historian ajalta.