Soukan Kamerat teki vuonna 2022 sääntömuutoksen, jota vastusti yksi jäsen ja muiden jäsenten toimesta muutos kirjattiin uusiksi säännöiksi PRH:n toimesta. Nyt kerho toimii näitten uusien sääntöjen mukaan, jotka ovat myös verkkosivustolla kohdassa Kerho – Soukan Kamerat ry:n säännöt. Sääntöjen muutoksessa on tapahtunut sellaista, joka saa ajattelemaan tarkistusten tarkistusten tarpeellisuutta asiapapereita käsitellessä. Linkkeinä on ensimmäinen sivu vanhoista vuonna 1974 laadituista säännöistä, sääntömuutoksen tekijän (KH) antama alkuperäinen sääntöehdotus (kaikkien lukema ja tarkistama sähköpostissa) sekä PRH:n vahvistamat uudet säännöt. Olin sihteerinä (TK) tarkistanut PRH:lta tarvitaanko sääntöuudistus yhdistyslainmuutoksen vuoksi ja sen vuoksi en kannattanut sääntömuutosta. Sitä ei lainmuutoksen vuoksi olisi tarvittu, mutta muut silloisen johtokunnan jäsenet sääntömuutoksen ajoivat läpi.

Skannatut sääntöjen ensimmäiset sivut olivat liian suuria sähköpostiin tai tälle sivulle, joten niitä pääsee lukemaan ruudulle.

Noudatamme nyt siis hallituksen osalta PRH:n vahvistamia sääntöjä, jotka oli mennyt läpi minulta tarkistusten tarkistusten jälkeenkin. Minulle on edelleen mysteeri, miten PRH teki muutoksen lähetetyn asiakirjan vastaisesti ja miksi siitä puuttui hallituksen toimikauden pituus kokonaan. Asia oli siis puhelimitse kerrottu PRH:lle ilman, että kaikki silloisen johtokunnan jäsenet saivat tietää. Onko näin, olisi mukava näin jälkeen päin tietää.

22.11.2023 Tarja Kaltiomaa, hallituksen jäsen, kerhon sihteeri