Soukan Kamerat järjestää yhteistyössä alueen kirjastojen kanssa kaksi digitaalista valokuvanäyttelyä talvella 2024. Näyttelyt ovat nähtävissä Espoonlahden ja Matinkylän kirjastoissa seuraavasti:

Iso Omena kirjasto 12. – 25.2.2024 Näyttelyn kuvia voi arvostella; näyttelyvieras voi valita kolme omasta mielestään parasta kuvaa ja pudottaa lapun kuvan numerolla varustettuna paikalla olevaan boxiin.

Näyttelyn pystytys 12.2.2024 iltapäivällä onnistui muutaman henkilön ja muutaman tunnin uurastuksella. Edellisen kerran näyttelyn oltua samalla laitteistolla teknisiä ratkaisuja tehtiin ja nyt ratkaisuja piti tehdä jonkin verran lisää. Parissa vuodessa laitekantaa, vaikka se olisi samaa, uusitaan käyttöjärjestelmän, sovellusten ja lisenssien osalta. Vaikka näyttely pystytetään muistitikulla, johon näyttely on valmisteltu, aina pitää varautua siihen, että teknisiä ongelmia pitää selvitellä. Hyvää yhteistyötä ja malttia sekä kirjaston että kamerakerhon väeltä tarvittiin. 14.2.2024 TK

*

Lippulaivan kirjasto 19. – 25.2.2024 Näyttelyn käynnistäminen maanantaina 19.2.2024 klo 9:30. Valokuvanäyttely on Lippulaivan kirjaston sisääntuloaulassa suurella näytöllä. Paikalla on vieraskirja ja liputus kolmesta parhaasta kuvasta!

Näyttely käynnistyi kuten oli ennakoitu teknisessä katselmuksessa. Näyttelyssä on muutamia samoja kuvia kuin Ison Omenan näyttelyssä, mutta suurin osa on Lippulaivan kirjaston näyttelyyn erikseen jyrytettyjä kuvia. Valokuville ei ole määritetty erikseen aihetta, mutta suurin osa kuvista on kerhon kilpailuissa tai muita kerhossa esitettyjä kuvia.

*

Molemmissa näyttelyissä on valokuvauksen harrastajien valokuvia noin 100. Valokuvanäyttelyn idea on jo parin vuoden ajalta tuttu: valokuvat kiertävät koko kierroksen suurella taulutelevision näytöllä. Koko kuvakavalkadin katsominen kestää noin 20 minuuttia. Tänä vuonna kuvat on numeroitu, joten katsoja voi ilmoittaa omat mieluisimmat kuvansa paikalle järjestettyyn laatikkoon lippuäänestyksellä!

Lisätietoja näyttelyistä kerromme tähän sivulle ennen näyttelyä ja sen aikana. Kysyä voi myös kirjaston henkilöstöltä ja Soukan Kamerat näyttelyvastaava Markku Ylilammilta näyttelyyn liittyvistä asioista.

Kirjasto on lukijan lempipaikka ja se voi olla myös kuvien ystävän hemmottelupaikka!

Kirjoitti Tarja Kaltiomaa 25.1.2024

Näyttelyitten kuvat on numeroitu. Ideana on, että kirjaston ja näyttelyn kävijä voi merkitä paikalle tuotuun vihkoon sen valokuvan tai niiden valokuvien numeron, joista pitää eniten. Leikkimielinen kuvien katselun aktivointi kyseessä, ei vakava valokuvien tuomarointi. Valokuvakerhossa kuvaamisen lisäksi opetellaan kuvalukua ja kuvien arviointia. Kerholaiset osallistuvat myös muiden suomalaisten kamerakerhojen kilpailujen tuomarointiin. Ehkä joku näyttelyn katsoja innostuu myös sanalliseen arviointiin esille laitettuun vieraskirjaan tai korttiin. Tämä innoittaa myös valokuvauksen harrastajia kerhossamme.

Kirjoitti Tarja 28.1.2024

Tiedotus Espoonlahden ja Matinkylän alueen useissa Facebook-ryhmissä 3.2.2024 ja molemmista näyttelyistä on tiedote kirjaston Helmet-palvelussa Tapahtumat-sivuilla: Lippulaivan kirjasto ja Ison Omenan kirjasto.

TK

Soukan keskustassa olevassa kamerakerhon vitriinissä on myös kirjastojen Iso Omena ja Lippulaiva Digitaalisen Talvinäyttelyn 2024 esite. Valokuva: Kari Heino

*

Ison Omenan kirjaston näyttämövastaavan Sannan tervehdys valokuvan kanssa näyttelyn toisena päivänä, katsojia oli useita ja näyttely sai hyvää palautetta.

14.2.2024 Valokuva Ison Omenan näyttämöltä, kuvasi näyttämövastaava Sanna Korkelainen

Soukan Kamerat ry:n Digitaalinen talvinäyttely 2024 – tilannekuva näyttelyn pystytyksestä.
Kuvassa Ison Omenan näyttämövastaava Sanna Korkelainen, Soukan Kamerat ry:n puheenjohtaja Raimo Launonen sekä kamerakerhon sihteeri Tarja Kaltiomaa istumassa.
Ison Omenan kirjaston näyttely tapahtuu suurella näyttämöllä, jossa on vaihtuvia tapahtumia. Näyttely ei vie paljon tilaa – vain suuren monitorin verran. Kuvassa etualalla Soukan Kamerat varapuheenjohtaja Eila Sinivuori.

Näyttelyn pystyttäminen on ryhmätyötä, kuvissa Ison Omenan kirjaston henkilöstöä ja Soukan Kamerat jäseniä. Valokuvat: Markku Ylilammi.

Soukan Kamerat näyttelyvastaava Markku Ylilammi on valmistanut kuvat näyttelyä varten. Kuvat valitaan jäsenten lähettämistä kuvista, säädetään niiden koko, tekstitetään, jyrytetään. Kuvassa teknistä säätöä näyttelyn pysytyspäivänä. Kuvassa Soukan Kamerat jäseniä sekä kirjaston teknistä henkilöstöä, Markku kuvassa oikealla. Valokuva: Tarja Kaltiomaa
Kuvassa Lippulaivan kirjaston henkilöstöä vasemmalla Petri Saarela ja tapahtumakoordinaattori Niina Bruun vasemmalla. Valokuva: Markku Ylilammi

Näyttelyitten järjestelyt on aloitettu marraskuussa 2023 ja niitten molempien koordinointi on tapahtunut pääasiassa sähköpostin välityksellä sekä muutaman puhelinkeskustelun avulla. Viestitystä on ollut yhteensä noin 30 – 40 viestiä ja tämä verkkosivu myös taustatukena.

Molemmat näyttelyt päättyivät 25.2.2024 ja näyttelyaineisto on poistettu kirjastoista. Kiitokset sekä yleisölle että järjestelyihin osallistuneille Espoon kaupungin kirjaston henkilöstölle. Leikkimielisen ”kansanäänestyksen tulokset” on saatu laskettua ja näyttää tältä.

Sivua päivitetty viimeksi 26.2.2024 TK