Soukan Kamerat Kevätnäyttelyn 2023 järjestetään yhteistyössä Lippulaivan kirjaston kanssa. Näyttely avataan 25.4.2023 ja jatkuu toukokuun puolelle 15.5.2023 asti. Näyttely on nähtävissä taulutelevisio-tyyppisellä monitorilla Lippulaivan kirjaston Paja-huoneen edustalla. Paja-huoneella on nähtävissä myös seinätauluiksi kiinnitetyt Soukan Kamerat historiataulut Kamera Espoon taivaalla.

Kevätnäyttelyyn 2023 osallistuvat Soukan Kamerat valokuvaajat:

Tarja Kaltiomaa

Raimo Launonen

Tiia Pekkarinen

Minna Ruuska

Eila Sinivuori

Markku Ylilammi

Näyttelyn yhteensä noin 65 valokuvaa pyörivät näytöllä muutaman sekunnin välein ja kuvakierto alkaa alusta uudelleen. Tästä näyttelytyypistä on Soukan Kameroilla kokemusta jo aiemmasta näyttelystä Ison Omenan ja Lippulaivan kirjastoissa, joissa oli Soukan Kamerat Syysnäyttely digikuville 2022. Olemme iloisia, että Lippulaivan kirjasto hyväksyy näyttelyn nyt uudelleen uudella kuva-aineistolla.

Näyttelyn käytännön järjestelyitä koskeviin kysymyksiin vastaa kerhon kilpailu- ja näyttelyvastaava Markku Ylilammi, sähköposti: markku99@hotmail.com

Muuta espoolaista kamerakerhotoimintaa tänä vuonna:

Soukan Kamerat ei tämän digitaalisen näyttelymahdollisuuden myötä ole hylkäämässä paperikuvin tehtäviä valokuvakilpailuja tai näyttelyitä. Osallistumme tänä vuonna Tapiolan Kamerakerhon järjestämään FotoEspoo 2023 -kilpailuun, joka toimitetaan perinteisesti paperikuvin ja josta lisätietoja saa järjestäjän sivulta:

FotoEspoo 2023 – Tapiolan Kamerakerho ry (yhdistysavain.fi)

Espoon kaupungin mahdollisuudet valokuvanäyttelyiden pitämiseen ovat olleet viime vuosina melkoisen rajalliset. Siksi tervehdimme ilolla sitä, että digitaalisten valokuvanäyttelyiden pitäminen on saanut kaupungin kirjastoissa mahdollisuuksia teknisen kehityksen myötä. Uudet asiat on joskus vaikea hyväksyä, mutta toivotamme valokuvausharrastajia ja suurta yleisöä tutustumaan digitaaliseen valokuvanäyttelyymme, joka on pienen kynnyksen mahdollisuus digitaiteen saloihin. Ja toivottavasti myös kamerakerhotoiminnan suosioon, Soukan Kamerat verkkosivulla on jäsenhakemuslomake, jonka avulla kerhoon on mahdollista liittyä ja aloittaa tai jatkaa valokuvausharrastusta keskittyneesti kerhon ohjelman mukaisesti.

Kuvassa Soukassa tunnettu infotaulu. Digitaalinen tiedotus on muuttanut infomaisemaa paljon. Valokuva: Tarja Kaltiomaa

17.4.2023 Tarja Kaltiomaa, Soukan Kamerat ry:n sihteeri, hallituksen jäsen