Hyvää Uutta Vuotta kaikille blogin lukijoille!

Kuten alla lupailin, tässä kokemuksia Ifolorin kuvakirjoista.

T+0200in omista kuvistani Ifolorilla kovakantisen kuvakirjan (DeluxeBook 84 s.). Kirja täytti odotukset, ja aion käyttää moista palvelua jatkossakin.

Kannet ja sidonta vaikuttavat kestäviltä, mutta aika tietysti vasta näyttää totuuden. Kansi on kiiltävää pahvia, sisäsivut puolimattapintaista paperia. Värit ovat osun+0200 hyvin kohdalleen, kuten yleensäkin Ifolorilta tai muista kuvavalmistamoista tilatessani. En käytä värinhallintaa sen kummemmin, monitorin pidän kalibroituna mutta muuten laitan vain sRBG-muotoiset kuvat menemään ilman sen kummempia profiilimuunnoksia menemään. Värit ovat oll+0200 ainakin minun silmälleni riittävän lähellä ”oikeaa”.

Paperi ei ole kuitenkaan mitään valokuvalaatua. Kuvat eivät näytä aivan niin tarkoilta kuin valokuvat. Kirjaa kallistettaessa huomaa paperissa pientä pintakuviota, joka ei kuitenkaan suuremmin häiritse sivuja selatessa. Satunnainen lukija ei kuitenkaan kiinnittäne moisiin detaljeihin huomiota.

Pari seikkaa, jotka aion ottaa huomioon seuraavassa kirjassa:

Kuvien valkotasapainoon kannattaa kiinnittää huomiota. Erityisesti samalla aukeamalla olevat erilaisessa valossa (päivänvalo/keinovalo) otetut kuvat näyttävät häiritsevämmiltä kuin tietokoneen ruudulla. Kannattaa laittaa samalle aukeamalle vain samantyyppisessä valossa otettuja kuvia, tai säätää valkotasapaino samanlaiseksi kaikissa kuvissa.

Asetteluun eli layoutiin kannattaa kiinnittaa huomiota. Vaihtelu virkistää, eli ei kannata käyttää vain muutamaa valmista kuvapohjaa. Vaihtele isoja/pieniä kuvia ja käytä vaihdellen monta tai vaikka vain yhtä kuvaa sivulla.

Teimme kuvakirjan vuosikirjan muotoon, eli siinä on kuvia perheemme tapahtumista viime vuodelta. Se toimii siis myös kuva-albumin korvikkeena.
?