Aika ja paikka: kerhohuone ma 6.11.2023 klo 19:00 Teams-etäyhteys (selaimet MS Edge ja Chrome)

Aihe: Kuvankäsittely tutuksi valokuvaajalle ja kuvien katsojalle

Tilaisuuden liittymislinkki ma 6.11.2023 klo 19:00 – 21:00 Tervetuloa!

https://teams.live.com/meet/9413329175262?p=dBFJrkYx8h0IEuwn&eventType=community

Koulutuksen sisällöstä:

Kuvankäsittely on osa tämän päivän valokuvausta niin taiteen kuin käyttökuvauksen alalla. Monesti puhutaan yksipuolisesti kuvamanipulaatiosta kuten ”fotoshoppailusta” taiteen tai kilpailevan vaihtoehtoisen kuvatotuuden luomiseksi. Suurempi merkitys kuvankäsittelyllä on kuitenkin digimuodossa olevan kuvan visuaalisen ilmaisun ja selkeyden parantamisessa sekä kameran puutteiden ja kuvaustilanteen haastavuuden kompensoimisessa. Kuvankäsittely on tässä mielessä nykyaikaisen valokuvauksen toinen osio joka on tullut käyttöömme tekniikan kehityksen kautta.

Esityksessä annetaan yleiskatsaus siitä mitä asioita kuvankäsittelyssä tehdään pureutumatta kovin syvälle minkään erityisen kuvankäsittelyohjelman yksityiskohtiin. Esityksen jälkeen on kuulijalla paremmat valmiudet ymmärtää valokuvauksen työnkulku kuvaushetkestä valmiiseen kuvatiedostoon ja myös itse aloittaa syvempi paneutuminen kuvankäsittelyyn valitsemallaan kuvankäsittelyohjelmallaan.

Toisena asia-aiheena käsitellään sitä miten digimuotoinen kuva voidaan tallettaa ja arkistoida tietokoneeseen ja myöhemmin sieltä myös löytää. Samalla selvennetään varmuuskopioinnin perusasioita ja harrastajan mahdollisuudet siihen.

Kurssi sopii kuvaajille, kuvauksen aloittajille ja pelkästään kuvia katsoville. Perustiedoiksi riittää yleinen kansalaistietämys ja kiinnostus kuulla aiheesta lisää.

Esityksen pitää Soukan kamerat ry:n  jäsen Klaus Salkola, AFIAP. Hänet tunnetaan pitkästä harrastekuvaajan urastaan mm. veneilyn ja jazzin parissa.

Kuva 1: Elimäki 1

Kuva 2: Elimäki 2

Koulutus tapahtuu etäyhteydellä, ilmoittautumiset kerhon sihteerille sähköpostiin tarja.kaltiomaa@kolumbus.fi

Lisätietoja kerhon ohjelmasta kohdasta tapahtumat. 16.10.2023 TK