Soukan Kamerat ry Kevätkilpailu 2020 voittajat

Tuomarina Netta Malm, kiitokset tuomaroinnista.

Linkki kilpailuun osallistuneisiin kuviin, SK Kevätkilpailun osallistujakuvat

Mustavalkoiset:

1) Yksinpelaaja – kuvaan on onnistuttu tallentamaan täydellisesti yhteiskuntamme tämän hetkinen tila. Kuva puhuttelee ja sai minut palaamaan sen pariin useamman kerran.

2) Terapiaistunto – loistavaa tilan- ja valonhallintaa kaikessa yksinkertaisuudessaan. Kuvan hiljaisuus on käsinkosketeltavaa ja rauhallisuus tarttuvaa. Todella erinomainen kuva.

3) Railo – Sarjan paras luontokuva. Railo on kuvan keskiössä ja muut elementit kuvassa tukevat kuvaa. Hyvä kontrasti!

Yleiset kommentit sarjasta: mustavalkoisissa kuvissa usein vähemmän on enemmän. Mitä enemmän kuvassa on elementtejä, sitä sekavammaksi kuva helposti menee. Mielenkiintoisia ja monipuolisia kuvia.

Mustavalkoisissa kuvissa myös kontrasti ja vaaleiden sekä tummien sävyt ovat erityisen tärkeässä roolissa. Tarkennukseen kannattaa huomiota.

 

Värikuvat:

1) Paprika – loistava oivallus kuvata paprika sisältäpäin. Mielenkiintoiset muodot, tasapainoinen värimaailma ja todella hieno syvyysvaikutelma. Loistava kuva. Erottui edukseen.

2) Illan kontio – Todella kauniisti piirtää ilta-aurinko kontion ääriviivat. Tumma ja puhutteleva kuva. Aavistuksen lisää tilaa kuvaan vasemmalle niin olisi voinut olla voittajakuva. Hyvää työtä.

3) Yksinäinen – kuvassa on taianomainen tunnelma. Todella kaunis heijastus pienestä koivun vesasta heijastuu pilvien värjäämään veteen. Mielenkiintoiseksi kuvan tekee takana olevien kuusien latvojen heijastukset veteen. Kaunis värimaailma. Aavistuksen olisin kaivannut tilaa kuvan alaosaan lisää.

Erityismaininta: Tuletko – kuva sai tuomarin hymyilemään leveästi. Kuvan otsikointi tukee hyvin kuvan tarinaa. Erittäin hyvä dokumentaarinen kuva.

 

Yleiset kommentit sarjasta:

Monipuolinen sarja, useita erittäin puhuttelevia kuvia. Olisin kaivannut lisää tarinankerrontaa kuviin ja sommittelulla saa tuotua kuvankohdetta enemmän esiin. Tarkennuksen kanssa valppaana 🙂

 

Sarjat:

1) Utö YKS, Pranglin majakka illalla YKS, Lindesnes YKS, Egersund YKS – kiistaton voittaja. Todella upea sarja. Kuvat tuki toisiaan ja mielettömän upeat värit ja editti.

2) Tukholma 1-4  – toimiva sarja, kuva 1 on Tukholma-sarjan ehdottomasti paras kuva. Kuvassa 2 on aavistuksen turhan kova editti, muuten oikein toimiva kuva. Kuvat 3 ja 4 tukevat hyvin sarjaa. Hyvää työtä!

3) Ladies First 1-4 – hyvää tapahtumakuvaa. Nousi esiin editin ja värimaailman ansiosta. Hienoa!

Yleiset kommentit sarjasta:

Kuvakokonaisuuksissa kannattaa keskittyä kuvan sisältöön. Yhden ja saman asian kuvaaminen ei vielä tee kokonaisuutta. Parhaimmillaan kuvakokonaisuudet kertovat tarinan ja siihen kannattaa pyrkiä.

Kiitos kaikille osallistujille hyvästä skabasta. Mielenkiintoisia kuvia monella tapaa.

Netta Malm

 

Linkki kilpailuun osallistuneisiin kuviin, SK Kevätkilpailun osallistujakuvat 

Kuvakansion yhteydessä myös kuvaluettelo kuvaajineen.